4 Şubat 2014 Salı

AY ÇİÇEK PATATES PÜRESİ

 

MALZEMELER
6 katı haşlanmış  yumurta
6-7 haşlanmış patates
tuz,karabiber,muskat
kuru sebze çeşnisi,tuz otta olabilir
1 dal taze nane
2 kaşık tereyağ
2-3 yaprak pastırma
YAPILIŞI
Haşlanmış patatesleri iyice eziniz baharatlarını,tereyağını,muskatı rendeleyin,kıyılmış pastırmalarıda katıp  karıştırın.Yıldız şeklindeki  kalıbı yağlayıp püreyi kalıba yerleştirin bastırarak. Yarım saat kadar buzdolabında soğutun,Kalıbı bir servis tabağına ters çevirin,üzerine küçük küçük kıyılan yumurta beyazı ve sarıları yıldız püremizin üzerine ay çiçeği olacak şekilde yerleştirin.Aralarına nane yaprakları ile süsleyin.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder