2 Şubat 2014 Pazar

ET SOTE


Malzemeler:
  • 1 kg kuşbaşı et
  • Et yağsız ise 2 yemek kaşığı sıvıyağ (annem bu esnada eğer ekol olmak istiyorsan "mutlaka sızma zeytinyağı kullanılmalı" yazmalısın diye tembih ediyor)
  • İsteğe göre:
  • 1 baş soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2-3 sivri biber (yıkanıp, halka halka doğranmış)
  • 1 domates (kabuğu soyulup fındık büyüklüğünde doğranmış)
Hazırlanışı: 
  1.  Etleri ve kullanıyorsanız yağı tencereye koyun. Normal ateşte etler suyunu salana kadar 1-2 defa karıştırın.
  2. Çok kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.Bu esnada etler suyunu çekip yumuşayacaklardır.
  3.  Etler pişip tencerenin dibinde su kalmışsa ateşi artırarak sularını çekmelerini sağlayın. (3. adımda mutlaka tencerenin başında durun yoksa etler yanabilir.)
  4.  Tencerenin altını kapatıp pilav üstüne etleri koyarak servis yapın.
  5.  Eğer kendi başına bir yemek olsun isterseniz 3. adımdan sonra soğanı ve sivri biberi etlere ekleyin. Soğanlar ölene kadar –yaklaşık 5 dakika- karıştırın.  
  6. En son olarak da domatesi ekleyip bir miktar da böyle pişirin. 6 kişilik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder