8 Nisan 2014 Salı

PAZILI RULO LAZANYA

Lazanya, peynir, domates sosu veya ragù (bir tür et sosu) ile yapılan İtalya asıllı bir yemektir. Farklı katmanlarda ve farklı şekillerde yapılabilen yemeğe, ricotta veya mozzarella peyniri eklenebilmektedir.
Lazanya sözcüğü, başta pişrme kabının adı olsa da, günümüzde sadece yemeğin adına lazanya denilmektedir.[1]. İngilizce konuşan ülkelerde "lasagne" sözcüğü kullanılsa da Amerika'da "lasagna" olarak geçmektedir.
 
Ispanak ve peynirden yapılmış "Lasagne verdi" (yeşil lazanya).
Lazanya için farklı tarifler mevcuttur. Örneğin ricotta ve mozzarella gibi İtalyan peynirleri kullanılabilmektedir. Klasik türdeki "Lasagne alla Bolognese" sadece Parmesan peyniri kullanmaktadır. Genel olarak domates türevi sosları kullanılabileceği gibi, "besciamella" (Beşamel sos) da kullanılmaktadır.
Ancak temel tariflerin dışına çıkıldığında, ıspanaklı, deniz ürünlü, etli, sebzeli lazanyalar görülebilmektedir. Łazanki ise Belarus ve Polonya gibi Doğu Avrupa'da yenilen bir lazanya çeşididir.
Bende bugün sizlere pazılı lazanyanın tarifini veriyorum.



Pazılı Lazanya yuvarlama Malzemeleri

  • 15 Adet lazanya şeridi
  • 12 Adet pazı yaprağı
  • 100 Gram lor peyniri
  • 2 Kahve Fincanı parmesan peyniri
  • 1 Adet yumurta
  • 1/2 Kaşık (Çay Kaşığı)küçük hindistan cevizi rendesi
  • 2 Adet irice sarmısak
  • 1/2 Kaşık (Çay Kaşığı)keklik otu
  • 1 Tutam kırmızı biber
  • 1 Tutam karabiber
  • 1 Tutam kayatuzu
  • 9 Kaşık (Yemek Kaşığı)parmesan peyniri veya kaşar peyniri
  • 1 Kilo domates
  • 1 Demet maydanoz
  • 1 Diş sarmısak
  • 1 Tutam kekik
  • 1 Tutam tuz
  • 1 Adet kuru soğan
  • 5 Kaşık (Yemek Kaşığı)sıvıyağ
  • 1 Bardak (Çay Bardağı)tavuk suyu veya sebze suyu
  • 1 Tutam karabiber

Pazılı Lazanya yuvarlama Tarifi Yapımı

  1. İlk olarak kuru soğanlarımızı çok ince kıyıp,sıvıyağ koyduğumuz tencerede bir güzel karıştıralım soğanların içine sarmısağı,kekik,keklikotu,tuz,karabiberi,domatesleride ekleyelim.İçine ince kıydığımız maydanozu da ekleyip,karıştıralım.Kıvam alıncaya kadar biraz pişirelim.Sonra içine tavuk suyunu ekleyip,sos kıvamına gelene kadar pişirelimDomates sosumuz hazır..
  2. Lazanyalarımızı sıcak suda haşlayalım.Bunun için lazanya kutularının üzerindeki pişirme talimatlarına uyabilirsiniz.Lazanyaları haşlayınca teker teker çıkarıp,bir kağıt havlu yardımıyla kurutalım ve bir yağlı kağıt üzerine uzatalım.
lazanya1.jpg
İnce kıydığımız pazı yapraklarını,lor peynirini,2 fincan parmesanı,yumurtayı,kıyılmış sarmısağı,hindistan cevizi rendesini,kekik otu,kırmızı biber,karabiber,kaya tuzunu bir güzel karıştıralım. Hazırladığımız iç karışımı,15 eşit parçaya ayıralım. Sonra lazanyalarımızın üzerine bu karışımdan ayırdığımız parçayı koyup,bir güzel lazanyayı kaplayalım. Lazanyalarımızı rulolayalım . Lazanyaları servis tabağına alıp üzerine sosu döküp serviste edebilirsiniz.Yada(Domates sosumuzun bir kısmını fırın tepsimize yayalım.Üzerine rulo haline getirdiğimiz  lazanyalarımızı yerleştirelim.Kalan domates sosu lazanyaların üzerine gezdirelim.Bu işlem bitince tepsimizi alüminyum folyoyla kapatıp,200 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.) Afiyet olsun
 




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder