3 Mayıs 2014 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZİ SARMALI

MALZEMELER:
4 yumurta

1.5 su bardağı seker
1 su bardagı süt
1 su bardagı sıvıyağ
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

SOSU İÇİN:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı şeker

ÜZERİ İÇİN:
hindistancevizi

HAZIRLANISI:
Şeker ve yumurtayı en az 5 dak. çırpalım.Sütü ve yağı katıp bir kez daha çırpalım.Unu,kabartma tozunu,vanilyayı eleyerek ekleyip karıştıralım..Yağladığımız büyük boy dikdörtgen borcama hamuru döküp üzerini düzeltelim.175 derecelik fırında pişirelim.
Sos için malzemeleri karıstırıp pişmeye bırakalım.Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk. pişmeye bırakalım(yanından ayrılmayın taşabilir)Pişince soğumaya bırakın.Pişip soğuyan keki dilimlere kesin,sosu içine batırıp her yerine değmesini sağlayın ve hindistancevizine bulayın.AFİYET OLSUN..