21 Mayıs 2014 Çarşamba

KALP SALATA

MALZEME LİSTESİ:5 büyük haşlanmış patates
1 kase kornişon turşu
1 kg yoğurt(suyu süzülmüş)sarımsaklanmış
1 kavanoz garnitür
1 su bardağı casmin pirinç(haşlanmış)
1 büyük haşlanmış,rendelenmiş pancar
1 tutam maydanoz,dere otu
2-3 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI:

Haşlanmış patatesleri soyuyoruz ve eziyoruz.Üzerine sarımsaklı yoğurduda karıştırıyoruz. patatesin üzerine ilave ediyoruz. Kornişon turşuyu doğrayıp garnitürüde ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberinide  döküyoruz.Zeytinyağını döküp  kalpli kalıbı servis tabağına koyuyoruz. Zemini yağlıyoruz. Kalıbın içine patatesli harcı koyup üzerine bastırıyoruz.Onun üzerine yoğurtlanmış pirinci karıştırıp yayıyoruz.Tekrar üzerine garnitürlü,patatesli harcı yayıp, üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp rendelenmiş suyu sıkılmış pancarıda serpip üstünü de ince kıyılmış maydanoz,dere otu serperek gül şekilli domateslerle bitiriyoruz. Servise hazır afiyet olsun