2 Mayıs 2014 Cuma

MERENGLİ KAP KEK

Kakaolu merengli cupcake malzemeleri


    113 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
    130 gr toz şeker
    3 yumurta
    1 paket kakao
    195 gr un
    1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 tutam tuz
    60 ml süt
Mereng için
    2 yumurtanın akı
    1 su bardağı toz şeker

Kakaolu merengli cupcake hazırlanışı

 Şeker ve tereyağını mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilya ilave edin. Ayrı bir kasede un, kakaoyu ,kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Hamuru mikserin düşük hızında çırparken bir yandan azar azar un karışımını ve sütü ekleyin.
Muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 170 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen cupcake’leri ızgara teli üzerine alarak soğumasını bekleyin.
Mereng için, oda sıcaklığındaki yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye alın. Mikserin önce düşük hızında daha sonra hızını arttırarak çırpın. Koyulaşınca toz şekeri azar azar ilave edip 3 dakika daha çırpın.
Hazırladığınız merengi soğuyan keklerin üzerine sürün. Kup kekleri tepsiye dizip fırın ızgarasında üzerlerini hafif kızartın.Benim pürmüzüm vardı onunla üzerlerindeki merengleri yaktım. Soğuyunca servis yapın.Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder