12 Mayıs 2014 Pazartesi

PARMESANLI KABAK

 

 

Kabak pratik yemekleriyle en sevdiğim sebzeler arasında geliyor. Fırında sadece zeytinyağıyla pişirsenizde lezzetli, hafif ve sağlıklı. Hele bir de buradaki gibi peynirle birleşince tadına doyulmuyor.
Et yemeklerinin yanında ya da hafif birşeyler yemek istediğinizde yapabileceğiniz pratik bir yemek.
Malzemeler
 4-5 adet orta boy kabak
 yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı kekik
 (eğer mevsimiyse taze biberiye de ekleyebilirsiniz)
 tuz, karabiber
1 tane  incecik kıyılmış taze kırmızı biber

Yapılışı
 Kabakları yıkayın ve ortadan uzunlamasına ikiye bölün. Bir kase içinde parmesan peyniri, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Kabakları pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiya alarak peynirli karışımı eşit miktarda kabakların üzerine paylaştırın. 180 derecelik fırında alt kısımda kabaklar pişene kadar pişirin. Kabaklar pişince üst kısma alarak peynirler altın rengi olana kadar biraz kızartın. Sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder