13 Mayıs 2014 Salı

VİŞNELİ ÇİZ KEK

 

 







  • Malzemeler
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 1 kutu labne peynir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya

  • Üzeri için:
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket tart jölesi
  • YAPILIŞI

     
    Şimdi sizlere harika vişneli cheesecake  tarifini veriyorum.
    Bisküverileri ufak parçalara ayırın kırın ve toz haline getirin. Margarini ekleyin ve biraz yoğurun. Kek kalıbınızı bir güzel yağlayın ve hazırladığınız bisküvileri yerleştirin.
    Biraz donsun. Bir kapta vanilya, labne peyniri, yumurtaları ve yoğurdu koyun ve çırpın. Sonra soğuttuğunuz bisküvilerin üzerine yayın. 35 dakika civarında fırında pişirin. (180 Deredece)Biraz soğusun .Bu arada bir tencereye vişne suyunu koyun, içine nişastayı ve şekeri ilave edin. Karıştırarak pişirin. 1-2 taşım kaynatın.Pelte kıvamına gelince ocaktan alın ve soğuması için  Buzdolabına koyarak tekrar soğutun. Tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın . Son olarak jöleyi yaymadan önce süs için incecik kesilmiş portakal dilimini tam ortaya koyun,tart jöleyi kekin üzerine sürün. Buzdolabına koyun ve 5-6 saat bekletin. Süre sonunda servis yapabilirsinizAfiyet olsun