29 Eylül 2014 Pazartesi

NEGROLU PASTA




 MALZEMELER

Kreması
6 yumurta akı
150 gr pudra şekeri
3 tane yeşil kakule
150 gr toz şeker
1 limon rendesi
bir tutam tuz
hazır kakaolu pasta tabanı
3 paket negro
1paket çikolata sos
2 paket bitter çikolata
keki ıslatmak için (1 bardak sütlü,granüllü kahve)
Önce kremayı hazırlıyalım;)



Kreması için bir kapta toz şeker,rendelenmiş kakuleyi,bir tutam tuzu ve pudra şekerini harmanlayın.


Yumurta aklarını bir kaba aktarın.


Yumurta akları ile önceden harmanladığınız şekerli karışımı mikserin en yüksek hızında çırpın.


Kremanın karışımı mikserin ucundan akmayacak şekilde pütürsüz ve parlak kıvam alana kadar 5-8 dakika çırpın.


Krema karışımını çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelirse doğru yoldasınız demektir.Pasta tabanını kakaolu sütle ıslatınız. Üzerine hazırladığınız kremayı ince olarak sürünüz.Üzerine sütlü kahveyle ıslattığınız negroları kremanın üzerine diziniz.Tekrar kremadan sürüp bir kat daha negroları dizip kremayla bitiriniz.Çikolata sosu üzerindeki tarife uyarak pişirin.Ocağı kapatıp içine çikolataları bırakıp karıştırın.Sos soğuduktan sonra dolapta soğuttuğunuz pastanın üzerine dökünüz.Üzerine bir negroyla süsleyip tekrar dolaba koyunuz.Afiyet olsun