2 Ekim 2014 Perşembe

BÜLBÜL KONAĞI




MALZEMELER

  • 1 paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kasığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase ceviz 
  • şerbeti için 5 su bardağı toz şeker
  •  5 su bardağı su

  • YAPILIŞI
  • Şerbetini önceden hazırlayıp soğutun. Kaba erimiş margarini,yoğurdu , yumurtanın sarisi içine beyazı arası için,sirkeyi ve sıvı yağı ekleyin.
  • Un ve kabartma tozunuda ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin
  • Hamuru iki eşit parçaya bölün. ilk parçayı merdaneyle yarım parmak kalılığında açın. Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
  • Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar kesin
  • İkinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir sise kapagıyla kesin.
  • Simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın.
  • Ortasına birer ceviz içi yerleştirin, yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece firında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp ılıyınca bülbül konağının üzerine şerbeti dökün.