13 Ekim 2014 Pazartesi

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI







Hayatımızın tadı tuzu, ana yemeklerin başlangıcı, yaz- kış şifa kaynağı olan çorba tariflerini erişte gibi seçenekler ile daha da bereketli hale getirmek mümkün.
Yeşil mercimeğin tadı ve ev yapımı erişte ile nefis bir çorba tarifi ;)

MALZEMELER

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 su bardağı erişte
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber

KAÇ KİŞİLİK?

5 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ

35 DAKİKA
Püf noktası:
Mercimeğin haşlama suyunu süzmeyi unutmayın.
Pişirme önerisi:
Erişte yerine tel şehriye hatta mantı bile kullanabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

  • Yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar su ilavesi ile haşlayın. Kuru soğan ve sarımsağı incecik kıyın.
  • Tereyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı renk alana kadar, orta ateşte kavurun.
  • Domates ve biber salçalarını katıp, karıştırın. Unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün.
  • Tuz ve karabiberi ekleyin. Sıcak tavuk suyunu azar azar ilave edin. Unun topaklanmaması için; bir çırpma teli yardımıyla hızlıca karıştırın.
  • Erişteyi ekledikten sonra çorbayı kaynatın. Haşlanan yeşil mercimekleri, haşlama suyunu süzdükten sonra çorba tenceresine aktarın.
  • Erişte ve haşlanmış yeşil mercimekler ile birlikte çorbayı, 8- 10 dakika daha kaynatın.
  • Çorbanın servisi için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Nane ve pul biberi ekledikten sonra ocaktan alın.
  • Kızdırdığınız tereyağını çorbaya ekleyip, karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.Afiyet  olsun