15 Kasım 2014 Cumartesi

PANKEK BALLI






Pankek İçin Malzemeler 
  • 3 tane yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Bal ( üzerine dökmek İçin )

          Yapılışı 
  • Derin bir kase içine yumurtaları kırıyoruz ve çırpmaya başlıyoruz daha sonra diğer malzemeleri sırayla ekleyip iyice çırpma teli ile çırpıyoruz. 
  • Tavaya sıvı yağ alıyoruz. küçük çorba kepçesi yardımı ile yuvarlak ve küçük şekil verecek şekilde tavaya döküyoruz ve arkalı önlü olarak kızartıyoruz. 
  • Ardından her kızarttığınız pankeki üst üste diziyoruz ve servis yaparken üzerine bal döküyoruz. Kahvaltılar için çok güzel bir lezzet...Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder