29 Aralık 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAKLARI



Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Çanakları:
  • 5 adet enginar çanağı
  • 1/4 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet soğan
  • 4-5 dal ince kıyılmış dereotu
  • Tuz, zeytinyağ, 1 çay kaşığı şeker
Enginarları yıkayıp bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su doldurun. Limon suyu ve unu ekleyin. (Karıştırarak unun suda erimesini sağlayın). Enginarları yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Bir tavaya zeytinyağ döküp minik küp halinde doğradığınız soğanı kavurun. Üstüne yine minik küp olarak doğranmış havuç ve sonra patatesi ekleyin ve 5-6 dakika kadar kavurun. Üstüne 1 çay bardağı su ilave edin.Tuz, şeker ve bezelyeyi de ekleyip karıştırın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Haşlanmış enginarları yayvan bir tencereye dizin. Üstlerine garnitürlü harcı paylaştırın. Enginar çanaklarının yarısına gelecek kadar su ekleyin ve üstüne zeytinyağ gezdirin. Suyuna bir miktar tuz ilave edip kapağı kapağı bir şekilde kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
Enginarları servis tabağına alın. Üzerine dereotu serpip servis yapın.
Afiyet olsun.