14 Ocak 2015 Çarşamba

BOŞNAK ÇARŞAF BÖREĞİ ISPANAKLI





MALZEMELER
  • 2,5 su bardağı su
  • 7,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kilo temizlenmiş ve doğranmış ıspanak
  • İÇ MALZEMESİ
  • 300 gram peynir
  • 2 tane yumurta
  • 3 tane doğranmış kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • eser miktarda tuz ve karabiber

YAPILIŞI
Böreği pişireceğiniz tepsiye  önce  fırın kağıdını serebilirsiniz. Dinlenmiş olan hamurun üst kısmından 1 tane alıp (alttaki yağlı, üstteki unlu olacak) önce orta kısmından inceltmeye başlayarak eliniz de büyütebildiğiniz kadar büyütüp örtünün üzerine alın. Kenarlarından yuvarlak hareketlerle inceltip açmaya başlayın. (bu gözünüzü korkutmasın hamur beklediği için çok kolay inceltilebiliyor)
Açma işlemi bitince karşılıklı kenarlara iç malzemesini koyun. Hamuru bıçakla ortasından ikiye kesip her iki kenardan ortaya doğru örtüyü kaldırarak hamurun yuvarlanmasını sağlayın. Yuvarlanan kol böreklerini sırayla dizerek  sarıp tepsiye yerleştirin. Sarmayı bitirdiğiniz her hamuru bir öncekinin devamına sararak tepsiyi doldurun. Üzerilerine 2 kaşık yağ ile 2 kaşık suyu karıştırıp sürüp çörek otlarını serpip 200 derece fırında istediğiniz kızarıklığa gelene kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine elinizle çok az miktarda su serpiştirerek (3 yemek kaşığı kadar) sofra bezi ile kapatın. 10 dk. bekletip daha sonra keserek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun