14 Ocak 2015 Çarşamba

GÜLLÜ MANGOLU TART


Misafirlerinizi şaşırtacağınız çok değişik bir tarif veriyorum.Oldukça basit fakat bu gül şekli servislerinizde göz kamaştırıcaktır.


MALZEMELER
    250 gr un
    125 gr tereyağı
    40 gr pudra şekeri
    100 ml soğuk su
    1 tutam tuz
İÇ HARCI
     4 mango
     1 küçük kase portakal marmeladı
     100 ml krema

YAPILIŞI

 Un, tereyağı, pudra şekeri, soğuk su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Krema ve portakal marmeladını bir kasede karıştırın. Hamuru içi yağlanmış küçük tart kalıpları hazırlayın.  Dolaptan çıkardığınız hamuru kalıplara göre kesip kalıplara yerleştirin.Ortalarını  kabarmasını engellemek için çatalla delip 15 dakika pişirin. Fırından alıp ılındırın. Mangonun kabuğunu soyup incecik dilimleyin. Marmelatlı kremayı tart hamurunun üzerine yayın. Mango dilimlerini gül şeklinde dizin.  Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.