14 Ocak 2015 Çarşamba

PATATES KROKET







PATATES KROKET MALZEMELER
3 adet iri boy patates
1 yumurtanın sarısı
4 yemek kaşığı mısır nişastası
Tuz, pul biber, karabiber, kimyon, kekik, nane (Sevdiğiniz başka baharatlardan da kullanabilirsiniz.)
yine isterseniz içine rendelenmiş peynir de ekleyebilirsiniz.
DIŞI İÇİN
1 yumurtanın beyazı
Un ve galeta unu
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayın (patatesleri kabukları ile kesmeden bütün olarak haşlayın ki çok sulu olmasın.), sıcakken soyun ve iyice ezin, mısır nişastası, yumurtanın sarısı ve baharatları ilave ederek yoğurun, silindir şekli ya da istediğiniz şekli vererek önce una sonra yumurta beyazına daha sonra da galeta ununa bulayın sıvı yağda kızartın ( yağ çok kızgın olmasın, orta ısıda kızartılacak ).Kızaran köfteleri havlu kağıt üzerine alıp servis yapın. Afiyet olsun.