8 Mayıs 2014 Perşembe

GÖK İNCİR REÇELİ



Malzemeler:
  • 1 kg soyulmuş incir (irili ufaklı 60-70 adet)
  • 1 kg toz şeker
  • 5-6 adet karanfil
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 su bardağı su
Yapılışı:
  1. Hazır aldığınız ya da soyduğunuz incirleri geniş bir tencerede yaklaşık 20 dk. kaynatın. İncirin haşlandığını renginin değişmesinden ve suyun dibine batmasından anlayabilirisiniz.
  2. Haşlanan incirleri süzün ve soğuduğunda (sabrınız yoksa akan suyun altında) hafifçe (patlatmadan) sıkın ve acı suyunu akıtın. Büzüştü diye korkmayın tekrar şişecekler :)
  3. 4 su bardağı su, 1 kg toz şeker ve karanfilleri geniş bir tencereye alın, yüksek ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın.
  4. Şerbet kıvamına gelen karışıma incirleri ekleyin ve hafiçe karıştırın.
  5. 40 dk. kadar önce yüksek sonra orta ateşte incirleri pişmeye bırakın. İçine limon suyunu ekleyerek 5 dk daha pişirin ve ocaktan alın. (25 dk da benim sevdiğim ne çok koyu ne de çok sıvı kıvama geldi, siz koyuluğunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  6. Reçeli kavanozlara paylaştırın ve soğuyunca kapağını sıkıca kapatın.
Not: Soyulmamış ham incir 2 hafta kadar buzdolabının sebzeliğinde bozulmadan kalabiliyor. Tabi poşet içinde ve ağzı kapalı olarak…Afiyet  olsun