5 Mayıs 2014 Pazartesi

İSLİM KEBABI PÜRELİ

MALZEMELER:


4-5 tane ince uzun patlıcan,


1 adet kuru soğan,


350 gr kuşbaşı et,


4-5 adet domates,


2-3 adet sivri biber,


3 diş sarımsak,
 
 
1 demet maydanoz


tuz,karabiber,pul biber.
HAZIRLANIŞI:


Patlıcanları alaca ve uzunlamasına doğruyoruz.Üzerine tuz serpiyoruz ve limon sıkıyoruz ki acısını alsın.Düdüklüde etleri pişiriyoruz.Tavaya yemeklik doğranmış kuru soğanı koyup sıvı yağda pembeleştiriyoruz.Haşlanmış etleri ekliyoruz.Tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip 4-5 dk kadar çevirdikten sonra altını kapatıyoruz.Patlıcanları yıkayıp iyice kuruluyoruz.Sıvı yağda kızartıyoruz.Fazla yağını çektiriyoruz.Diğer yandan başka bir tavaya sıvı yağ koyuyoruz.Rendelenmiş domatesi ezilmiş sarımsağı ve 1 tane defne yeprağını da ekleyip pişiriyoruz ve domates sosunu hazırlıyoruz.Patlıcanları bir kasede (veya düz bir zeminde) artı şeklinde koyuyoruz.Ortasına etimizden bir miktar koyup patlıcanları birbiri üzerine kapatıyoruz.Üzerine bir dilim domates ve biber yerleştirip kürdanla tutturuyoruz.Fırın kabımıza diziyoruz.Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra hazırladığımız domates sosunu da fırın kabımıza döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecede 10-15 dk kadar pişiriyoruz.
Püre için
 

MALZEMELER
    5 patates
    30 gr tereyağı
    Yarım çay bardağı süt
    Tuz
    Karabiber
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayıp ezin. Tereyağı, süt, tuz ve karabiber ekleyip mikserle çırparak püre haline getirin. Krema sıkma torbasına doldurun.İslim kebabının yanlarına şekilli sıkın yanına maydanozla servis edin.Afiyet olsun