5 Mayıs 2014 Pazartesi

ŞAMBALİ İZMİR TATLISI

Şambalı tatlısı malzemeleri
  • 6 su bardağı irmik ( bu bir kiloya eşittir )
  • 2 bardak şeker
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • şurubu icin 7 bardak şeker (1 bucuk kilo)
  • 3 bardak su
  • Yarim limon suyu

Şambalı tatlısı Yapılışı

  • Önce şurubunu yapalım soğumaya bırakalım, bunu akşamdan yapıp soğumaya bırakırsak daha lezzetli ve sizin için kolaylık olur. Şekeri ve suyunu kaynatıp limonunu en son dökelim ve soğumaya bırakalım
  • İrmiğimizi, şekeri yoğurdumuzu bir bardak ılık suyu ve karbonatımızı karıştırıp yoğuralım ve buz dolabında 1 saat dinlendirelim.
  • Şurubumuzdan bir kaç kaşık tepsiye yağ sürer gibi iyice sürelim, sonra yoğurup dinlendirdiğimiz irmik harcını tepsiye yayalım ve avuç içi yardımı ile yayalım
  • Çiğ iken istediğiniz sekilde kesebilirsiniz , 170 derece önceden ısitılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim
  • Soğumuş şerbeti şambalı tatlısına dökelim
  • Üstünü evde olan süslerle süsleyebilirsiniz o sizin hayal gücunüze ve maharetinize kalmış, bunlar fındik,hindistan cevizi, dövülmüş ceviz olabilir afiyet olsun