21 Mayıs 2014 Çarşamba

TARÇINLI MUFFİNLER


 
Malzemeler (12 adet için):
2 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker (isterseniz esmer şeker kullanın)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı un (ben kahverengi un kullandım)
1/2 su bardağı yulaf
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1/2 su bardağı rendelenmiş havuç
1/4 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 paket hazır pasta kreması
-
1) Yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dakika çırpın. Sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
2) Rendelenmiş havuç, kuru üzüm, ceviz, tarçın, zencefil ve tuzu ilave edip karıştırın.
3) Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyip yulafı ekleyin. Yumurtalı karışımla kuru karışımı tahta kaşıkla yavaş yavaş birbirine yedirin.
4) Muffin kalıplarını  yağlayın tepsiye yerleştirin.
5) Kek karışımını muffin kalıplarının içine paylaştırın. Kalıpları tamamen doldurmayın, çünkü pişerken biraz kabarıyorlar.
6) Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar 25 dakika kadar pişirin. Muffinleri fırından çıkarıp, 5 dakika kadar kalıpların içinde bekletin, daha sonra dikkatlice çıkarın ve soğumaya bırakın.İsterseniz kağıdıylada servis edebilirsiniz.Üzerine kremayı üzerindeki tarife göre hazırlayın,muffinlerin üzerine tırtıklı uçla hazırladığınız krema sıkacağınla şekiller sıkın.Üzerine toz tarçın serpin.Afiyet olsun