29 Ocak 2015 Perşembe

ÇİKOLATALI TART






Malzemeler
•    ¼ su bardağı kakao
•    ¼ çay kaşığı tuz
•    125 gr tereyağı
•    ½ su bardağı pudra şeker
•    1+1/4 su bardağı un
•    1 yumurta sarısı
•    175 gr bitter çikolata
•    100 gr sütlü çikolata
•    ½ su bardağı nutella
•    1 su bardağı krema
Yapılışı
1.   Un, tuz, kakao ve şekeri derin bir kapta karıştırın.
2.   Terayağını küp şeklinde dilimleyip karışımın içine ekleyin ve mikserle çırpın.
3.   Küçük parçalar haline geldiğinde elinizle hamur haline getirin ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
4.   Altı çıkabilen bir tart kalıbına hamuru yerleştirin.
5.   Üzerine yağlı kağıt serin ve hamurun kabarmaması için üzerine nohut koyun.
6.   Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdiken sonra yağlı kağıtı çıkarıp 5 dakika daha pişirin.
7.   Küçük bir tencerede kremayı kaynatın.
8.   Çikolataları rendeleyerek üzerine ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
9.   Nutellayıda ekleyerek karıştırmaya devam edin.
10. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine dökün.
11. Buzdolabında en az 5 saat bekletin.
12. Bekleme süresinden sonra üzerine krema ve çikolata rendesi ile diliemleyerek servis edin.Afiyet olsun